Laser ontharen

Ontharing doormiddel van IPL/Laser

HuidZeker werkt met de Nordlys voor laser ontharen en IPL behandelingen. De elegante Nordlys combineert een ergonomische Nd:YAG laser, niet-ablatieve Frax 1550 en 6 unieke Selective Waveband Technology (SWT) handstukken en ondersteunt hiermee een breed scala van toepassingen op dermatologisch en esthetisch gebied.

Wij staan voor snel resultaat, ook op het lange termijn. Na de eerste behandeling is te merken dat de haartjes minder worden Bij overbeharing worden 8-10 behandelingen geadviseerd. Ook is een jaarlijkse herhaling aan te raden.

Belangrijk

Tijdens laser ontharen behandelingen moet met een aantal dingen rekening gehouden worden, namelijk;

 • Zon en/of zonnebank moet vermeden worden. Vier weken voor en na de behandeling
 • Gebruik een sunblock 30 of hoger gedurende de laserperiode

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is, naast het toepassen van IPL ontharen/Laser ontharen, een ontharingsmethode voor definitief ontharen. De methode is geschikt voor alle haarkleuren en lichaamsdelen, met uitzondering van dun donshaar. De methode wordt vaak ingezet bij een kleiner behandelgebied óf wanneer de haren wit, blond of grijs zijn. Daarnaast wordt elektrisch ontharen vaak ingezet, wanneer een IPL behandeling/Laser onthaar traject is doorlopen waarbij donkere haren zijn verwijderd, waarna de laatste lichte haren worden verwijderd.

Voorbereiding

Stop minimaal drie tot vier weken voor de behandeling met epileren en harsen, zodat de haren juist kunnen groeien. De haren moeten namelijk minimaal 2 mm lang zijn, zodat ze met het pincet verwijderd kunnen worden.

Laser ontharen

Bij laser ontharen wordt het haarzakje beschadigd waardoor nieuwe haargroei wordt gestopt. Het ontharen met laser is geschikt voor verschillende vormen van overbeharing. Ook wanneer u last heeft van bijvoorbeeld hypertrichosis komt u in aanmerking voor een laserbehandeling. Maar ook als u liever geen normale lichaamsbeharing heeft kunt u terecht voor laser ontharen. Zowel mannen als vrouwen met bijna alle huidtypes kunnen bij ons geholpen worden.

Voorbereiding

Alles over de optimale voorbereiding hoort u van een van onze huidspecialisten tijdens uw afspraak.

Behandelingen

Doorgaans zijn er zes tot acht behandelingen nodig voor laser ontharen voor definitief ontharen. Er moet dan vijf tot zes weken tussen elke behandeling zitten. Het is verstandig om dit in de winter te doen aangezien de huid zes weken niet blootgesteld mag worden aan de zon. Dit geldt zowel vooraf, tussendoor als achteraf.

IPL ontharen

IPL is de afkorting van Intense Pulsed Light. Bij een IPL behandeling worden lichtpulsen op de huid toegepast. De energie van deze pulsen wordt in het haar en het haarzakje geabsorbeerd en omgezet in warmte. Dit is zoveel warmte dat het haarzakje wordt vernietigd wat voorkomt dat de haar terugkeert. IPL ontharen is voor vele haar- en huidtypes een veilige en effectieve manier van definitief ontharen. Voor een optimale werking is een groter contrast tussen haarkleur en huidskleur gewenst. IPL behandelingen werken op donkerblonde, bruine en zwarte haren. Helaas is IPL ontharen niet mogelijk bij witte, grijze, lichtblonde of rode haartjes. Onze specialisten kunnen u hierover adviseren welke andere vorm van definitief ontharen u kunt kiezen.

Stappenplan
Ontharen

Een advies en behandeling op maat
zodat u verzekerd bent van de beste zorg voor uw huid!
 • 1
  Intake

  Jouw wensen
  ons advies.

 • 2
  Behandelplan

  Het beste resultaat begint bij een goed plan van aanpak.

 • 3
  Behandeling

  Jouw huid staat centraal. Daar nemen we de nodige tijd voor!

 • 4
  Productadvies

  Met de juiste producten
  een duurzaam resultaat.

 • 5
  Vergoeding

  Ontharing wordt
  'meestal' vergoed.

Kosten en Vergoeding
ontharen

De kosten van (laser) ontharen zijn afhankelijk van het te behandelen gebied. Tijdens het intakegesprek zullen wij daar op in gaan. De zorgverzekeraar kan een laserbehandeling (deels)vergoeden. HuidZeker heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Kijk je polis na of de behandeling vergoed wordt.

Meer informatie of afspraak?

Bel of mail HuidZeker
voor meer informatie over ontharing,
of maak gelijk een afspraak.

Afspraak maken