Acne behandeling
van HuidZeker

Verminder acne dankzij acne behandelingen bij HuidZeker. Acne kan verschillende oorzaken hebben, zoals overmatige talgproductie, een verdikte hoornlaag, groei van bacteriën, hormonale invloeden, voeding, verkeerde huidverzorging, stress etc. Tijdens de behandeling van acne worden puistjes, oneffenheden, mee-eters en acne littekens behandeld door onze huidspecialisten. Lees meer over de acne behandeling bij HuidZeker hieronder.

U kunt bij HuidZeker terecht in de omgeving van Naaldwijk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Westland.

Stappenplan
Acne Behandeling

HuidZeker stelt altijd samen met u een doelgericht behandelplan op.
 • 1
  Verwijzing

  Op verwijzing van huisarts/specialist of op eigen initiatief.

 • 2
  Intake

  Binnen 24 uur na verwijzing uw intake gesprek, waarin we een persoonlijk behandelplan samenstellen.

 • 3
  Acne behandeling

  Een behandeling duurt 30 minuten.

 • 4
  Vergoeding

  Vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. Uw behandeld huidtherapeut kan u meer informatie geven.

Behandelingen Acne

Bij HuidZeker behandelen we acne met de volgende methodes;

ACNETHERAPIE STANDAARD

Dit bestaat uit een reinigende acne behandeling waarbij onzuiverheden worden verwijderd.

ACNETHERAPIE I.C.M. MET PEELINGS

Bestaat uit een reinigende acne behandeling met peeling zoals salicylzuur, glycolzuur en/of melkzuur. De zuren hebben een ex foliërende werking waardoor een verdikte hoornlaag dunner wordt gemaakt en dode huidcellen versneld afschilferen. De poriën komen weer vrij te liggen, waardoor talg soepel af kan vloeien en nieuwe comedonen en ontstekingen minder kans maken. Ook de schade die ontstaan is door acné wordt na elke peeling minder goed zichtbaar.

MICRODERMABRASIE

Microdermabrasie is een methode voor het dunner maken van de opperhuid waardoor dode huidcellen sneller afnemen. Daarnaast kan het oppervlakkige littekens verminderen.

ENTERPEN

Enterpen kan worden toegepast bij restacne waarbij minus kleine wondjes ontstaan waardoor de huid opnieuw collageen en elastine gaat worden wat ervoor zorgt dat acnelittekens verminderen/oppervlakkiger worden.

IPL THERAPIE

IPL wordt toegepast acne rosacea wanneer er sprake is van roodheid in het gelaat.

THUISPRODUCTEN

Ter ondersteuning van de acne behandeling is het belangrijk dat u thuis producten gebruikt zonder ‘foute’ ingrediënten. De therapeuten zullen met u bespreken welke producten u wel/niet dient te gebruiken. De producten zullen ter ondersteuning dienen van de behandeling in de praktijk om op deze manier sneller resultaat te boeken.

MEDICAMENTEN

Aanvullend kan er gekozen worden om medicamenten voor te schrijven viauw huisarts of specialist welke ondersteuning bieden tijdens de therapie.

Oorzaken acne

Hoe ernstig de acne is en hoeveel acne behandelingen er nodig zijn, hangt van verschillende factoren af. Zo is er de erfelijkheid, acne kan in de familie zitten maar ook hormonen zijn van invloed. Hierdoor hebben vaak tieners last van acne maar ook vrouwen aan de begin van de menstruatie of tijdens de zwangerschap kunnen zij tijdelijk acne krijgen. Een andere factor is cosmetica die de huid verstopt zoals diverse soorten vloeibare make-up. Maar ook druk en wrijving kan de acne verergeren. Een goed voorbeeld is de kinrand van een helm. Als laatste zijn er ook nog geneesmiddelen die acne kunnen veroorzaken of verergeren. In dat laatste geval kan een acne behandeling wel verlichting bieden maar tijdens het gebruik van de geneesmiddelen kan het blijven opspelen.

Geen oorzaken
van acne

Er zijn nogal wat fabeltjes over de oorzaak van acne. Dit kan ervoor zorgen dat er van alles wordt geprobeerd wat niet helpt voordat er wordt gekozen voor acne behandelingen. De grootste fabel is het eten van bepaald soort eten zoals varkensvlees, chocola en patat. Deze fabel is waarschijnlijk ontstaan omdat mensen met acne vaak een vettere huid hebben waardoor er met een beschuldigende vinger wordt gewezen naar vet eten, maar dat is dus onterecht. Maar ook een vitaminetekort of slechte hygiëne hebben niks te maken met het ontstaan van acne. Extra vitamines slikken is dus geen effectieve acne behandeling. Als laatste zijn er nog zweten en spanning of stress. Transpireren en talgproductie heeft niks met elkaar te maken en daardoor heeft het dus ook geen invloed op acne. Acne kan niet ontstaan door spanning of stress. Spanning of stress kan juist ontstaan door acne omdat mensen zich schamen. Het lijkt er wel op dat acne erger kan worden door stress, maar dus niet ontstaan.

Wilt u uw acne verminderen? Neem dan contact op met HuidZeker voor acne behandelingen.

Zelf doen
tegen acne

Er zijn ook dingen die u zelf kunt doen om de acne behandeling effectiever en wellicht sneller te laten verlopen. Zo is het belangrijk om zo min mogelijk aan uw huid te komen. Peuteren en krabben kan acne alleen maar verergeren. Bovendien is het aangeraden om zo min mogelijk make-up te dragen en al helemaal geen foundation. Wilt u wel make-up gebruiken? Zorg dan dat deze op waterbasis is.

De huidspecialisten van HuidZeker kunnen u ook advies geven over het gebruik van een wasgel en/of dagcrème ter ondersteuning van uw acne behandeling.

Verwijzing en Vergoeding
Acne behandeling

Geen verwijzing!
De praktijk van HuidZeker is direct toegankelijk, dat wil zeggen dat je geen verwijzing nodig hebt voor het starten van acne behandelingen.

Vergoeding
Behandeling van acne kan vergoed worden uit de aanvullende verzekering. Bekijk hiervoor de polisvoorwaarden en/of je een verwijzing nodig hebt van de huisarts of specialist voor het indienen van de factuur.

Meer informatie of afspraak?

Bel of mail HuidZeker
voor meer informatie over acne behandeling,
of maak gelijk een afspraak.

Afspraak maken