Endermologie
Medisch

Hoe werkt Endermologie?

Door middel van het nieuwste LPG apparaat de CELLU M6® Alliance passen wij endermologie toe voor oedeemafname voor elk lichaamsgebied en verbetering en versoepeling van littekens. Het stimuleert de bloed- en lymfecirculatie op een pijnloze en snelle manier. Endermologiebehandelingen zijn gebaseerd op diepe mechanische bindweefselmassages. Endermologie staat voor mechanische stimulatie van cellen. Meer weten? Lees dan verder.

Voor endermologie bij HuidZeker kunt u terecht nabij Naaldwijk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Westland.

Behandelingen Endermologie

Bij HuidZeker kunnen wij bij onderstaande indicaties de CELLU M6® Alliance toepassen;

LYMFOEDEEM

Lymfoedeem is een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel als gevolg van een gestoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht.  Dit kan veroorzaakt worden door trauma of door een aangeboren aandoening (primair lymfoedeem). Hierdoor ontstaan klachten als vermoeidheid, zwellingen, pijn tijdens bewegen en beperking in het dagelijks functioneren. 

Door de huid te stimuleren met de LPG-behandelkop stimuleert de endermologie® techniek  de bloed– en lymfecirculatie op een pijnloze manier, voor een snelle oedeemafname. 

LIPOEDEEM

 Lipoedeem betekent letterlijk ‘vetzwelling’ en staat ook bekend als pijnlijk ‘vetsyndroom’. Er ontstaan plaatselijke vetophopingen op heupen, dijen, onderbenen, binnenkant knieën of armen.  Het is een chronische aandoening van het vetweefsel die voornamelijk vrouwen treft en meestal pas zichtbaar wordt aan het eind van de puberteit. Gewichtsverlies heeft nauwelijks invloed op de buitenproportionele vet- en vochtophopingen. Lipoedeem-weefsel is gevoelig, de pijn kan variëren van mild tot extreem waarbij een lichte aanraking of druk al niet te verdragen is. Het kan ook voorkomen dat de armen zijn aangedaan. De verschijnselen komen overeen met die aan de benen. Deze vetcellen trekken ook vocht aan, vandaar de naam lipoedeem. Kenmerkend voor lipoedeem is de symmetrie: de afwijkende vetverdeling doet zich voor aan beide zijden. Dit in tegenstelling tot lymfoedeem, dat zich ook aan één been of één arm kan voordoen.

Met de techniek van LPG kunnen we elke diepte van het onderhuids bindweefsel bereiken. Daardoor is lipoedeem zeer goed behandelbaar met endermologie. De pijn kan behandeld worden door stimulatie met de behandelkop, er kan efficiënt en pijnloos vocht worden afgevoerd (x3 zie studies), fibrose kan worden gemobiliseerd en tot slot kan zelfs het esthetisch aspect aangepakt worden door plaatselijke vetverbranding te stimuleren en cellulite te egaliseren. 

VENEUZE INSFUFFICIËNTIE (CHRONISCH)

Zware en pijnlijke benen, gezwollen enkels, zichtbare aderen…deze symptomen hebben betrekking op een veneuze insufficiëntie, dat wil zeggen een slechte veneuze afvoer van bloed uit de periferie. Erfelijkheid, overgewicht, lange periodes zitten of staan, hormonale veranderingen, langdurige blootstelling aan hitte, maar ook zwangerschap zijn o.a. bekende oorzaken. 

Door de huid te stimuleren met de gepatenteerde behandelkop van LPG stimuleert de endermologie® techniek de bloed- en lymfecirculatie op een pijnloze, effectieve manier. 

LITTEKENS EN BRANDWONDEN

Door een trauma of een operatie en bij brandwonden vormt de huid een litteken met de productie van collageen. Als dit niet wordt behandeld kan het natuurlijke proces een barrière in de huid creëren, die de interactie tussen de cellen kan beïnvloeden. Naast het onesthetische aspect kan het litteken ook leiden tot functionele stoornissen zoals beperking van bewegingsomvang, pijn veroorzaken of de werking van sommige organen verstoren. 

De drainerende en mobiliserende eigenschappen van endermologie werken pijnloos in op littekens en brandwonden. Allereerst wordt de afvoer van afvalstoffen bevorderd en daarnaast de toevoer van voedingstoffen. Het heeft een doeltreffende ontstekingsremmende werking op de weefsels en voorkomt fibrose. Vervolgens kunnen de littekens intensief worden gemobiliseerd. Deze behandeling stimuleert de natuurlijke collageen- en elastineproductie voor een optimaler littekenvorming. Het uiteindelijk doel is pijn verlichting en mobiliteit verbetering en daarnaast  een egaler structuur en kleur van het litteken. 

ONCOLOGISCHE NAZORG

Ook al worden er op het gebied van onderzoek en preventieve behandelingen enorme vooruitgangen geboekt, wordt er nog maar weinig rekening gehouden met de zorg rondom de gevolgen van chirurgie.  Litteken, functieverlies (van de schouder) en mogelijk van afvoerprobleem van het vocht zijn functionele problemen rondom het herstel. De rol van de huidtherapeut is van essentieel belang tijdens het proces en zorgt ervoor dat de patiënt zich geleidelijk terugvinden in hun eigen lichaam. 

De weg naar genezing en functieherstel gaat veel sneller als de gevolgen van het litteken kan worden gehandeld. Endermologie helpt sneller de obstakels op te ruimen om de kwaliteit van het leven terug te brengen. Dankzij de mechanische techniek endermologie kunnen de gevolgen van operaties worden verzacht. Het secundaire lymfoedeem, ontstekingen en fibrose worden beperkt en nemen af. Bovendien stimuleert de werking van de verschillende behandelkoppen de microcirculatie, activeert het de productie van collageen en elastine om het littekenproces te versoepelen, minimaliseert het pijnlijke symptomen en zorgt het voor meer flexibiliteit en mobiliteit.

Wat is endermologie?

Endermologie is in feite een intensieve bindweefselmassage welke wordt gedaan met de hulp van een LPG apparaat. Zowel de huid als het onderhuids bindweefsel wordt stevig gemasseerd tijdens endermologie. Het LPG apparaat zuigt de huid op, en vervolgens rolt het op en af. Dankzij deze manier van massage wordt er gezorgd voor een intensieve doorbloeding van de huid en het onderliggend bindweefsel. Het zal de bloed- en lymfecirculatie stimuleren en daarmee de toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen verbeteren. Bovendien zorgt het voor een verhoging van de vorming van elastine- en collageenvezels. Dit heeft als gevolg dat de huid soepeler, steviger, gladder en gezonder wordt dankzij endermologie.

Vergoeding en Thuisadvies

Vergoeding
Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar de behandeling of een deel van de behandeling vergoedt vanuit de verzekering. HuidZeker heeft een contract met alle zorgverzekeraars in Nederland. Vraag bij uw verzekeraar of uw behandeling voor endermologie vergoed wordt. 

Thuisadvies
Gepast op uw indicatie geven wij uw advies voor thuis voor oedeemvermindering en verbetering van mobiliteit.  

Meer informatie of afspraak?

Bel of mail HuidZeker
voor meer informatie over Endermologie,
of maak gelijk een afspraak.

Afspraak maken