Steunkousen en
compressie kleding

Aanmeten steunkousen en compressie kleding.
Steunkousen vormen meestal een onderdeel van oedeemtherapie, naast manuele lymfedrainage en zwachtelen. Na een gespecialiseerde therapie kunnen compressie steunkousen ervoor zorgen dat het oedeem wegblijft. Maar welke kousen zijn het beste voor jou? Het is van groot belang dat de kousen op de juiste wijze worden aangemeten. De therapeuten van Huidzeker zijn gespecialiseerd in het aanmeten van steunkousen. Zodat het oedeem effectief en op de lange termijn vermindert.

Indicatie steunkousen
Compressie steunkousen worden ook wel therapeutische elastische kousen genoemd. Ze worden gedragen door bij klachten zoals lymf/lip/veneus oedeem en trombose. Ook zwangere vrouwen krijgen vaak advies om kousen te dragen om zo spataderen te voorkomen.

Stappenplan
Compressie Steunkousen

HuidZeker stelt altijd samen met u een doelgericht behandelplan op.
  • 1
    Verwijzing

    Alleen op verwijzing van huisarts of specialist.

  • 2
    Intake

    Binnen 24 uur na verwijzing uw intake gesprek. Tijdens de intake wordt besproken welke kousen het meest geschikt zijn.

  • 3
    Behandeling

    Een behandeling duurt 30 minuten.

  • 4
    Vergoeding

    Steunkousen worden vergoed vanuit de basis verzekering. Wel gaan de kousen van het eigen risico af.

Hoe werken compressie steunkousen precies?

Een compressie steunkous oefent druk uit op de huid, zodat het vocht goed gereguleerd wordt en kan afvloeien. Aan het begin van de behandeling wordt  er vaak gezwachteld. Als het vocht voldoende is afgevoerd, wordt veelal overgestapt op steunkousen. Compressie steunkousen worden op maat op gemeten indien je niet in een confectie maat past of een afwijkende vorm heeft als omvang in de benen en/of armen.

Er zijn bovendien verschillende soorten steunkousen. Welke is voor jou het meest effectief? De therapeut selecteert speciaal voor jou de beste steunkous en meet deze uiterst zorgvuldig bij je aan.

Vergoeding

HuidZeker heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Compressie steunkousen worden vergoed vanuit de basis verzekering MITS het eigen risico op is.  Houd er dus altijd rekening mee dat je een (gedeelte) zelf moet betalen. Bij twijfels? Vraag het bij je zorgverzekeraar na.

Meer informatie of afspraak?

Bel of mail HuidZeker
voor meer informatie over compressie steunkousen of compressie kleding.

Afspraak maken