Vergoedingen
Paramedische zorg

Heb ik een verwijsbrief nodig?
Het is mogelijk om zonder verwijsbrief een afspraak maken bij HuidZeker. Sinds 2011 is directe toegang voor de patiënt naar de huidtherapeut mogelijk, wat inhoudt dat er geen verwijzing van arts of specialist nodig is.

Wanneer je een afspraak hebt met ons zonder verwijzing, zal de intake met onderzoek worden uitgebreid met een screeningsonderzoek. Tijdens de screening stelt de huidtherapeut van HuidZeker vragen over uw algehele gezondheid en jouw huidprobleem. Het kan zijn dat je toch eerst door jouw huisarts moet worden gezien of er aanvullende informatie moet worden opgevraagd alvorens de huidtherapeut de behandeling kan starten.
Als je door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen, is deze screening niet nodig.
Voor oedeemtherapie is wel een verwijzing nodig.

Kosten en
tarieven

Wat kost huidtherapie?
Huidtherapie wordt deels vergoed uit de basisverzekering en het aanvullende pakket. De vergoedingen verschillen sterk per verzekeraar. Jouw zorgverzekeraar kan jou vertellen of de behandeling binnen het door jouw gekozen zorgverzekeringspakket wordt vergoed of niet. HuidZeker heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Tarieven
Voor de huidtherapeut gelden vrije tarieven, behalve voor oedeem- en littekentherapie binnen de contractering. Tarieven kun je opvragen bij ons en voor aanvang van een behandeling zal de huidtherapeut u altijd informeren over de kosten voor de behandeling(en).

Chronische Indicatie
Wanneer er sprake is van een chronische indicatie zoals bijvoorbeeld lymfoedeem, wordt er vanaf de 21e behandeling vergoed van uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden dan uit het aanvullend pakket (afhankelijk van het afgesloten pakket) of komen voor eigen rekening.

Oedeemtherapie bij een niet-chronische indicatie wordt niet vergoed uit de basisverzekering. Er kan dan aanspraak gemaakt worden op het aanvullend pakket. Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft afgesloten komen de behandelingen voor eigen rekening. De tarieven voor oedeemtherapie worden vastgesteld door de zorgverzekeraar, maar liggen meestal tussen de 40 en 60 euro per zitting.

Meer informatie?

Bel of mail HuidZeker
voor meer informatie over vergoedingen en tarieven.

Contact