Littekentherapie

Wat is er tegen een litteken te doen?

Een litteken kan heel vervelend zijn. Je huid is kwetsbaarder en bovendien kan het zijn dat je je litteken bedekt met make-up of kleding. Wat is er tegen een litteken te doen? Littekentherapie als litteken behandeling.

Wanneer ontstaat een litteken?
Niet alle wonden worden een litteken, de meeste genezen na enige tijd weer. Bij schaafwonden bijvoorbeeld is vaak alleen de opperhuid beschadigd en ontstaan geen litteken. Als de huid dieper beschadigd is, en de lederhuid is geraakt, kan er een litteken ontstaan. Littekens ontstaan door bijvoorbeeld:

  • Een diepe wond, bijvoorbeeld door een ongeluk
  • Een operatie
  • Acne, dit kan veel kleine littekens achterlaten

Voor littekentherapie of litteken behandeling kunt u terecht bij HuidZeker bij Naaldwijk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Westland.

Stappenplan
Litteken behandeling

HuidZeker stelt altijd samen met u een doelgericht behandelplan op.
  • 1
    Verwijzing

    Op verwijzing van huisarts/specialist of op eigen initiatief.

  • 2
    Intake

    Binnen 24 uur na verwijzing uw intake gesprek, waarin we een persoonlijk behandelplan samenstellen.

  • 3
    Behandeling

    Een behandeling duurt ca. 30 minuten.

  • 4
    Vergoeding

    Vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. Uw behandeld huidtherapeut kan u meer informatie geven.

Behandeling van littekens

Behandeling van littekens is belangrijk voor een goede genezing. Voor de juiste litteken behandeling, kan HuidZeker de volgende behandelingen inzetten:

LITTEKEN MASSAGE

Wanneer er sprake is van een verkleefd litteken, kan door middel van littekenmassage het litteken onderhuids losgemaakt worden. Dit heeft als gevolg dat bewegingsbeperking door het litteken verminderd of opgeheven worden. Bij diverse litteken soorten kan de massage als behandeling van littekens ook zorgen voor vermindering van jeuk, pijn, roodheid en verdikking van een litteken.

ENDERMOLOGIE

PEELING

DERMAPEN

Littekentherapie behandeling

Zoals hierboven aangegeven kan littekentherapie op diverse manieren worden toegepast. Hoe we de litteken behandelen hangt af van het soort litteken. In sommige gevallen kan een litteken als storend worden ervaren als het litteken op een zichtbare plaats zit zoals het gezicht, handen of voeten. Tevens kan een litteken van invloed zijn op het functioneren in het dagelijks leven. Het gaat dan niet alleen om het aangezicht maar littekens kunnen ook fysieke last veroorzaken zoals jeuk, branderigheid en een trekkend gevoel. Door middel van littekentherapie kan de last verminderd worden.

Na de
litteken behandeling

Na de litteken behandeling kan het litteken nog meerdere weken roze van kleur blijven. Bovendien kan het ook extra gaan jeuken. Dit is heel normaal en maakt deel uit van het herstelproces. Gedurende twee weken na het litteken behandelen is de huid extra kwetsbaar en gevoelig voor straling van de zon. Het is daarom belangrijk om tijdens de herstelperiode het litteken in te smeren met zonnebrand met factor 30 of hoger en de huid voorzichtig te behandelen. Dit helpt bij de bescherming na de litteken behandeling.

Littekentherapie
vergoeding

Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar de litteken behandeling of een deel van de behandeling vergoedt vanuit de verzekering. HuidZeker heeft een contract met alle zorgverzekeraars in Nederland. Vraag bij uw verzekeraar of uw behandeling door de huid- en oedeemtherapeut voor littekentherapie vergoed wordt. 

Meer informatie of afspraak?

Bel of mail HuidZeker
voor meer informatie over littekentherapie,
of maak gelijk een afspraak.

Afspraak maken