Pigment behandeling

Waarom heb jij wel pigmentvlekken
en een ander persoon niet?

Pigmentvlekken (hypergpigmentatie) zijn opeenhopingen van pigment in de huid. Ze zijn te herkennen aan een onregelmatige teint en donkere verkleuringen van de huid. De vorming van pigment is een natuurlijk proces. Bij iedere huid verloopt dit anders. Het is mogelijk om pigmentvlekken te verwijderen met de juiste behandeling.

Waarom heb jij wel pigmentvlekken en een ander persoon niet?
Blootstelling aan zon, het huidtype, hormonale invloeden en erfelijke belasting zijn oorzaken van pigmentvlekken. Een verstoring in het pigmentproces kan veroorzaakt worden door zonlicht. Vaak vindt deze oorzaak  plaats in combinatie met huidveroudering, hormonale invloeden (zoals zwangerschap, orale anticonceptiva en de overgang), beschadiging of ontstekingen (zoals acné, huidirritatie, ingegroeide haren, wrijving en wondjes) en bepaalde medicatie. ( dit oorzaken onderstrepen in de website en dan een link naar uitgebreide informatie?)

Bij HuidZeker behandelen we pigment en pigmentvlekken op verschillende manieren. Dit hangt af van hoe diep het pigment is. Een pigmentvlek kan in een huidlaag of in meerdere huidlagen voorkomen.

Pigment Behandelmogelijkheden

Stappenplan
Pigment behandeling

Een advies en behandeling op maat
zodat u verzekerd bent van de beste zorg voor uw huid!
 • 1
  Intake

  Jouw wensen
  ons advies.

 • 2
  Behandelplan

  Het beste resultaat begint bij een goed plan van aanpak.

 • 3
  Behandeling

  Jouw huid staat centraal. Daar nemen we de nodige tijd voor!

 • 4
  Productadvies

  Met de juiste producten
  een duurzaam resultaat.

Soorten Pigmenafwijkingen

Dit zijn de meest voorkomende soorten;

CAFÉ-AU-LAIT VLEK

Dit is een aangeboren koffiekleurige vlek in het gelaat of op het lichaam.

MELASMA (ZWANGERSCHAPSMASKER)

Dit is een vlindervormige, vlekkerige, bruine verkleuring op het voorhoofd, de jukbeenderen, de bovenlip en/of de kin, ontstaan door blootstelling aan de zon in combinatie met de hormonen oestrogeen en progesteron die de aanmaak van melanine stimuleren.

OUDERDOMSVLEKKEN (LENTIGO SOLARIS)

De ouderdomsvlekken komen vaak voor op latere leeftijd. Zonschade is vaak de oorzaak. De vlekken komen vaak voor in het gezicht, op de handen, decolleté en op de benen.

DERMATOSIS PAPULOSA NIGRA

Dit zijn kleine bruinzwarte bultjes of vlekjes op de gepigmenteerde huid. De plekjes kunnen zowel met IPL als met elektro coagulatie verwijderd worden.

POSTINFLAMMATOIRE HYPERPIGMENTATIE

Dit is een opeenhoping van pigment welke ontstaat na een ontsteking of een beschadiging van de huid.

POIKYLODERMA VAN CIVATTE

Dit kan een vorm van zonschade zijn. Grillige roodbruine verkleuring van de huid. De verkleuring komt vaak voor in de hals en de decollete.

Pigmentvlekken behandelen

Pigmentvlekken behandelen kan zeer effectief met de hulp van een IPL huidlaser. Het hangt af van uw huidtype en de kleur van de pigmentvlek welke IPL behandeling het beste voor u is. Door de verhitting wordt de pigmentvlek vernietigd en na bepaalde tijd zal het lichaam de pigmentvlek opnemen en zal deze verdwijnen. Doorgaans zijn er drie tot vijf behandelingen nodig met een minimale tussentijd van vier weken. Het is belangrijk om vier weken voor de pigment behandeling geen gebruik te maken van zonnebank of bruiningscrème en ook de zon zo veel mogelijk te vermijden. Moet u toch de zon in? Gebruik dan zonnebrand met een SPF van minimaal 30. Twee weken voordat we uw pigmentvlekken behandelen mag u geen etherische oliën meer gebruiken.

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen is mogelijk dankzij de laserbehandeling bij HuidZeker in de buurt van Rotterdam. U heeft kunnen lezen hoe een IPL pigment behandeling eraan toe gaat om de vlekken te verwijderen. Het is belangrijk dat u na deze behandeling uw huid met rust laat en niet krabt aan eventueel ontstane korstjes. Het is mogelijk dat er een donkerdere verkleuring op het gebied ontstaat maar dit trekt na een a twee weken vanzelf weer weg. Het is verstandig om tot de volgende behandeling goed te smeren met zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

Vergoeding

Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar de pigment behandeling of een deel van de behandeling vergoedt vanuit de verzekering. HuidZeker heeft een contract met alle zorgverzekeraars in Nederland. Vraag bij uw verzekeraar of pigmentvlekken behandelen door de huidtherapeut vergoed wordt. 

Meer informatie of afspraak?

Bel of mail HuidZeker
voor meer informatie over Pigmentvlekken,
of maak gelijk een afspraak.

Afspraak maken