Vaatafwijking
in de huid

Stoor je je ook aan vaatjes
in het gelaat of decolleté?

Vaatafwijkingen in de huid kunnen op verschillende delen van het lichaam voorkomen. Vaten in het gelaat of decolleté kunnen als storend worden ervaren.

Vaatafwijkingen worden binnen HuidZeker behandeld met behulp van de Nordlys Ellipse IPL (Intense Pulsed Light Technology) en/of met elektro coagulatie. Beide technieken zorgen ervoor dat roodheid minder of zelf helemaal verdwijnen. De hoeveelheid behandelingen hangt af van de grootte, diepte en het te verwachte resultaat. Gemiddeld heeft u tussen de 1-4 behandelingen nodig. Voordat u start met de behandeling wordt er eerst een huidtherapeutisch behandelplan opgesteld waarbij de gewenste resultaten en aantal behandelingen worden besproken. Ook wordt geadviseerd om zon ten minste 4-6 weken voor de behandeling en gedurende het behandeltraject te vermijden.

Wat kunt u verwachten?
Na de coagulatie behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn. Dit zal enkele uren tot dagen aanhouden. Na ongeveer vier weken kan een vervolgbehandeling plaatsvinden. Naast de therapie in de praktijk geeft de huidtherapeut ook advies voor thuis om te voorkomen dat vaatafwijkingen in de huid weer terug keren.

Bekijk ook onze andere cosmetische behandelingen die we uitvoeren in de huidklinieken rondom Rotterdam.

Stappenplan
behandeling/Coagulatie

Een advies en behandeling op maat
zodat u verzekerd bent van de beste zorg voor uw huid!
 • 1
  Intake

  Jouw wensen
  ons advies.

 • 2
  Behandelplan

  Het beste resultaat begint bij een goed plan van aanpak.

 • 3
  Behandeling

  Jouw huid staat centraal. Daar nemen we de nodige tijd voor!

 • 4
  Productadvies

  Met de juiste producten
  een duurzaam resultaat.

Wat is coagulatie?

Verwijderen van huidafwijking

Coagulatie wordt gebruikt bij de behandeling van kleine, oppervlakkige, goedaardige huidafwijkingen. De oppervlakkige vaatafwijkingen zijn te herkennen doordat deze op de huid liggen en bestaan uit een vermeerdering van huidstructuren. Voor coagulatie wordt apparatuur gebruikt waarbij stroom wordt geproduceerd welke via een fijne naald in aanraking wordt gebracht met de vaatafwijking. Dankzij de stroom wordt de afwijking verhit en vernietigd. Vervolgens wordt het door het lichaam afgestoten. Doordat coagulatie heel precies wordt gedaan wordt de gezonde huid minimaal belast.

Coagulatie behandeling

Resultaat en nazorg

We hebben het al gehad over coagulatie behandeling en wat deze inhoud. Zodra de behandeling is afgelopen zal er korte tijd erna een klein korstje op de behandelde plek komen. Hieronder zal de geneesde huid zitten die vanzelf zichtbaar wordt. Het is belangrijk om het korstje te laten zit en dat deze minimaal vijf dagen droog blijft voor het beste resultaat.

Na de coagulatie behandeling is de huid kwetsbaar. Het is daarom belangrijk om de eerste 48 uur extra voorzichtig te zijn. Doe dit door de zonnebank en sauna te vermijden, niet heet te douchen of in bad en te gaan en smeer een zonnebrandcrème met een hoge SPF-factor van minimaal 30.

Meer informatie of afspraak?

Bel of mail HuidZeker
voor meer informatie over vaatafwijkingen in de huid en coagulatie.

Afspraak maken