Wondzorg van HuidZeker

Wondzorg door HuidZeker. De therapeuten van HuidZeker zijn gespecialiseerd in de meest effectieve wondverzorging voor een zo snel mogelijke wondgenezing. De wondzorg is mogelijk in de praktijken rondom Rotterdam maar ook aan huis. We zorgen ervoor dat de therapie de patiënt zo min mogelijk belast. De wondzorg is afgestemd op wensen van de patiënt voor het beste resultaat: een wond die genezen is.

De invulling en intensiteit van de behandeling zijn afhankelijk van de soort wond. Tijdens de intake wordt bepaald na het onderzoeken van de wond welk behandelplan het beste bij de wond past. HuidZeker komt vaak in actie voor wondverzorging na operatie of van een open wond. In een persoonlijk dossier houden wij gedurende het behandeltraject de wondgenezing bij.

Stappenplan
Wondzorg

HuidZeker stelt altijd samen met u een doelgericht behandelplan op omtrent de wondverzorging.
 • 1
  Verwijzing

  Alleen op verwijzing van huisarts of specialist.

 • 2
  Intake

  Binnen 24 uur na verwijzing uw intake gesprek, waarin we een persoonlijk behandelplan samenstellen. De wond wordt gelijk behandeld.

 • 3
  Behandeling

  Een behandeling duurt ca. 30 minuten.

Wondzorg behandeling

Wij verzorgen wonden met de groots mogelijke aandacht en precisie. De therapeuten van HuidZeker hebben hier jarenlange ervaring in en werken hierdoor met de beste behandelmethoden en producten die beschikbaar zijn voor wondverzorging. Zo wordt uw wond het beste behandeld en geneest de wond zo snel mogelijk.

Bij HuidZeker worden wonden behandeld die samenhangen met (lymf-) oedeem en/of littekens. Oedeem en littekenweefsel kan de wondgenezing belemmeren waardoor het noodzakelijk is om dit juist te behandelen. Bij HuidZeker worden de onderstaande behandelingen toegepast in combinatie met de wondverzorging na operatie voor zo snel mogelijke oedeemreductie en wondgenezing.

Wondverzorging open wond

Wondverzorging van een open wond vindt meestal plaats na een operatie. Open wonden vragen een niet doorsnee aanpak voor een optimale genezing. Bij een open wond liggen de wondranden niet tegen elkaar aan. Dit zorgt ervoor dat de genezing langer kan duren. Bij een goede wondverzorging na bijvoorbeeld een operatie is het belangrijk dat de balans tussen een natte en droge wondomgeving goed is. Te veel vocht kan namelijk de genezing vertragen omdat er bacteriën kunnen groeien in een vochtige wond. Wanneer de open wond te droog is, vormen er korsten wat de wondgenezing vertraagt en meer pijn geeft. Wondverzorging van een open wond kan niet door iedereen gedaan worden en daarom is het belangrijk om dit door professionals, zoals HuidZeker te laten doen.

Wondverzorging na operatie

Goede wondverzorging na een operatie is belangrijk voor het herstelproces van de (open) wond. Goede wondzorg en hygiëne zijn de belangrijkste factoren van een goede genezing. U kunt ervoor kiezen om de wondverzorging na een operatie zelf te doen maar dit is niet altijd praktisch. Het kan namelijk voorkomen dat de wond op een lastig bereikbare plek zoals de rug zit. Ook is het verstandig om ervoor te zorgen dat een specialist regelmatig naar de wond kijkt waardoor u zeker bent van een goed herstel. Voor optimale wondzorg, kiest u voor wondverzorging na een operatie door HuidZeker.

U kunt bij HuidZeker terecht in Naaldwijk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Westland.

Behandelingen Wondzorg

Bij HuidZeker behandelen we wonden met de volgende methodes;

WONDVERZORGING

De wond wordt gereinigd en daarna worden de juiste wondverzorgingsproducten voor een open wond of voor wondverzorging na operatie toegepast.

COMPRESSIETHERAPIE

Compressietherapie wordt toegepast door middel van zwachtelen, therapeutische elastische kous (TEK) of het dragen van niet-elastisch verband waarmee een tegendruk in het oedeemgebied wordt bereikt.

THERAPEUTISCH ELASTISCHE KOUS

Voor het stabiliseren van het oedeem kan er een therapeutische elastische kous (TEK) aangemeten worden. De gespecialiseerde therapeuten van HuidZeker zullen op basis van de indicatie en uw wensen de juiste kous voor u aanmeten.

MANUELE LYMFEDRAINAGE

In de praktijk of aan huis kan manuele lymfedrainage (MLD) toegepast worden voor oedeemvermindering. MLD is een techniek waarbij de vochtopname door de lymfevaten wordt gestimuleerd door middel van een zacht pompende beweging. Met specifieke handgrepen worden de lymfevaten geactiveerd en gestimuleerd waardoor meer lymfe kan worden afgevoerd.

LITTEKENTHERAPIE

Littekenweefsel kan de wondzorg bemoeilijken waardoor het van belang is dat dit behandeld wordt. Bij HuidZeker passen bij littekentherapie toe om het littekenweefsel te versoepelen.

Vergoeding wondverzorging

Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar de wondzorg of een deel van de wondverzorging vergoedt vanuit de verzekering. HuidZeker heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract.

Vraag bij uw verzekeraar of de wondverzorging van open wond of na operatie door de huid- en oedeemtherapeut vergoed wordt.

Meer informatie of afspraak?

Bel of mail HuidZeker
voor meer informatie over wondzorg,
of maak gelijk een afspraak.

Afspraak maken